Тиха помста Путіна: Що чекає на Миколу Патрушева, якого турнули з Радбезу РФ

Російський диктатор Володимир Путін очевидно, помстився Миколі Патрушеву за історію із «повстанням Пригожина». Саме тому, буцімто, його звільнили із посади голови російського Радбезу

У терористичній Росії відбулися кадрові перестановки в рамках призначення нового уряду. Так от, міністр оборони Сергій Шойгу втратив свою посаду, його місце має посісти Андрій Білоусов. На пропозицію кремлівського диктатора Володимира Путіна, Шойгу тепер має замість Миколи Патрушева очолити російський Радбез.

Про долю самого Патрушева, наразі нічого невідомо. Як відзначив політолог Володимир Горбач, його сина Дмитра виводять на вищі позиції в російському уряді, віце-прем'єр це вже не міністр сільського господарства.

"А двох Патрушевих Путін-Болівар не винесе? Сумнівно... Більше схоже на тиху помсту Путіна за пропущений, а може й організований спецслужбами удар по його режиму "путчем Пріґожина". На тепер ми ще не знаємо куди засунуть старого",
- написав у Фейсбуці Горбач.

Політолог припустив, що Патрушева старшого можуть призначити якимось спецпредставником на міжнародні переговори, наприклад, з США й КНР по ядерній зброї.

"Тоді він буде ще практично рівноправним партнером Путіна. А якщо просто радником, то так, це пенсія. Або по старорежимному опала",
- підкреслив експерт.

Разом з тим, російський опозиціонер Ілля Поньмарьов підкреслив, що заміна Шойгу на Білоусова демонструє, що в Кремлі розуміють важливість військового виробництва у перемозі у війні. Тобто, за його словами, забезпечення фронту отримує більш високий пріоритет, навіть чим яскраві військові перемоги, в які, схоже, вже більше ніхто не вірить.

"При цьому в Москві явно орієнтуються на довгу війну. Не факт, що тільки з Україною",
- підкреслив у Фейсбуці російський опозиціонер.

На його думку, звільнення Патуршева знаходиться у тому ж ключі. Саме тому, вважає Пономарьов, світ має відреагувати на такі кадрові перестановки збільшенням виробництва зброї в коаліції "Рамштайн" та інвестуванням коштів у рух російського опору.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сергія Шойгузіслали працювати у Радбез.