У Росії назвали два українські закони, які потрібно скасовувати Трампу, щоб закінчити війну

У Росії хочуть, щоб Дональд Трамп скасовував два закони в Україні.

Колишній президент США Дональд Трамп під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським заявив, що закінчить війну в Україні, ще до своєї інавгурації, якщо виграє вибори. На ці слова відреагував очільник МЗС РФ Сергій Лавров, який назвав два закони, які на думку Москви наблизять закінчення війни.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що радий ініціативам, які принесуть бажаний результат для Росії у війні з Україною.

"Трамп говорив якийсь час тому, що йому знадобиться 24 години, зараз уже інше формулювання. Ми будемо раді будь-яким ініціативам, які призведуть до бажаного результату. А результат може бути лише один - врегулювання цієї проблеми на основі усунення корінних причин української кризи", - сказав Лавров.

Далі Лавров у наративах російської пропаганди розповів, які на думку Кремля "корінні причини" війни в Україні. За його словами, попри повномасштабне вторгнення РФ та окупацію українських територій, нібито Захід та країни НАТО втягнули Україну у війну.

Також Лавров заявив, що нібито в Україні утискають російськомовне населення та назвав два українські закони, які Трамп має скасовувати. За його словами закони стосуються мови та заборони РПЦ МП в Україні.

"Якщо Трампу вдасться скасувати ці закони, про які ми говоримо, це вже буде крок уперед. Це зробити простіше простого - взяти і проголосувати", - сказав Лавров.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Трамп хотів принизити Зеленського під час візиту до США.

Також "Коментарі" писали про Лаврова, який відреагував на критику бразильсько-китайського "мирного плану" від Зеленського.