У Держдумі Росії пропонують визнати Лесю Українку іноагентом та знести всі її пам'ятники

Пам'ятник Лесі Українки хочуть замінити Кадировим або Пригожиним

У Держдумі РФ висунули нову абсурдну ідею. Так російський депутат Андрій Гурульов запропонував присвоїти Лесі Українці статус іноагента та знести всі її пам'ятники у країні. Відповідну заяву він озвучив в інтерв'ю російським ЗМІ.

У своїй заяві депутат розкритикував росіян, які, вшановуючи пам'ять загиблих українців під час ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі, несли квіти і дитячі іграшки до пам'ятника Лесі Українки на Українському бульварі у Москві.

"Це справжній іноагент. Народилася і жила в Російській імперії, а ставилася до Росії, скажімо прямо, погано. У законі ж ніде не говориться, що іноагент обов'язково повинен бути живим?",- сказав він.

За словами Андрія Гурульова, в Росії є багато своїх "орлів", якими можна замінити пам'ятник української поетеси.

"Скільки у нас класних хлопців у Пригожина і Кадирова. Орли! Можна зробити пам'ятник комусь, хто особливо відзначився, скажімо, в Соледарі. А можна взагалі: Пригожин і кілька його бійців. Головне-політ патріотичної фантазії", - підсумував він.

Відомо, що у Москві пам'ятник Лесі Українки встановили у 2006 році в рамках Дня міста на Українському бульварі. Скульптура виконана у вигляді високої бронзової постаті поетеси.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Одесі почали демонтаж пам'ятника Катерині ІІ. 6 листопада в Одесі почали підготовку до демонтажу пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ, що знаходиться на одноіменній площі. Тож роботи вже почалися, комунальника замотали споруду в чорну плівку, а навколо встановлюють високий паркан. В Одеській міській раді також підтвердили інформацію про підготовку до демонтажу пам'ятника.