У Держдумі сказали, чи буде в РФ нова мобілізація через події на Курщині

У Держдумі вважають, що поки Росія має достатньо сил, оголошувати нову мобілізацію не планують

На тлі подій у Курській області питання про нову мобілізацію до лав Збройних сил РФ на порядку денному не стоїть, повідомив член комітету Держдуми з оборони Віктор Заварзін.

За його словами, "таке питання не стоїть", оскільки в Росії "достатньо сил". Депутат повідомив, що на службі у Збройних силах РФ перебуває близько 700 тисяч контрактників і тому необхідності в мобілізації наразі немає.

"Найближчим часом ми маємо досягти всіх цілей, які доповів начальник генерального штабу", - сказав Заварзін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 6 серпня ЗСУ розпочали операцію у Курській області. Вона стала несподіванкою для ворога. Втім, за інформацією західних ЗМІ, нібито російська розвідка попереджала військових, що Україна готує вторгнення. Але нібито начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов її серйозно не сприйняв і не доповів Путіну. Як результат, Росія виявилася повністю не готовою до вторгнення ЗСУ, які почали займати російські села.

При цьому є інформація про те, що можливо операцію в Курській області спланував головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Щось подібне він планував, коли ЗСУ блискуче відбили окуповані території в Харківській області.

Водночас, в Україні вже пропонують Росії свій мирний план. Наприклад, для якнайшвидшого мирного вирішення конфлікту дипломатичним шляхом, кремлівська хунта повинна негайно вивести російські війська з території Брянської, Білгородської, Курської та Воронезької областей у межах адміністративних кордонів цих територіальних одиниць. А також вийти із ШОС та ОДКБ.