У Держдумі сказали, навіщо вдарили по Україні дронами та ракетами

У Росії кажуть, що вони помстилися за «вторгнення» до Курської області

У Росії відреагували на масований ракетно-дроновий удар по території України, який стався 26 серпня. Зокрема, перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Андрій Красов заявив, що масований удар ЗС РФ по території України пов'язаний, зокрема, з вторгненням ЗСУ до Курської області. Крім того, він також пов'язав дії російських військових із метою виконання завдань "спецоперації".

"Йде "СВО". Щоб виконати завдання, поставлені верховним головнокомандувачем, визначаються пріоритетні цілі, зокрема, для завдання ракетних ударів, вогневої поразки", — заявив Красов.

Він підкреслив, що удари було завдано у зв'язку з прийнятими рішеннями щодо виконання низки завдань. Йдеться і про те, що відбувається в Курській області, оскільки події в регіоні в РФ вважають прямим актом військової агресії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 26 серпня терористична Росія завдала масованого ракетно-дронового удару по території України. Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, головною метою російських ударів стала енергетична інфраструктура України. Він розповів, що від масованої атаки Росії постраждали 15 областей. Російська армія провела комбіновану атаку з використанням безпілотників, крилатих та гіперзвукових ракет, у тому числі "Кинжал". За словами Шмигаля, основною метою російської атаки стала українська енергетика.

Водночас, експерти зазначають, що РФ провела нетиповий "удар відплати", оскільки він припав не за "центрами прийняття рішень", а за об'єктами енергетики. Саме тому, на його думку, під керівництвом міністра оборони РФ Білоусова армія агресора намагатиметься за будь-яку ціну зруйнувати нашу енергетику, спровокувати гуманітарну катастрофу та поставити Україну на коліна.