У Кремлі озвучили свою позицію, чому переговори по закінченню війни в Україні припинилися

Москва визнала, що переговори з Україною про припинення війни припинено

Переговорний процес між Україною та Росією припинився, бо Київ припинив виявляти бажання продовжувати діалог. Таку позицію Москви озвучив речник президента РФ Дмитро Пєсков, пише видання "РИА Новости".

Без приведення будь-яких фактів та причин Дмитро Пєсков зазначив, що у Москві побачили повну відсутність бажання брати участь у переговорах з боку Києва.

Журналісти попросили прокоментувати Пєскова ймовірність того, що здача в полон захисників Маріуполя, які перебували на "Азовсталі", зможе розблокувати переговорний процес, що застопорився. Прес-секретар Путіна назвав таку ймовірність надто низькою. Рупор Кремля додав, що "ці процеси навряд чи взаємопов'язані".

Зазначимо, раніше з'явилася заява МЗС України, в якій було зазначено, що переговори між Києвом та Москвою фактично зупинилися через небажання їх продовжувати саме Україною.

У свою чергу радник голови ОП Михайло Подоляк підтвердив інформацію про те, що переговори справді припинено, але при цьому він навів кілька причин, які пояснюють таку ситуацію. Головна причина – небажання Москви визнавати реальність та стан речей, а також ті злочини російської армії, про які вже дізнався весь світ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - рашисти випустили на Дніпро дві ракети, одну збила ППО – уламки полетіли на людей.

Також видання "Коментарі" повідомляло – "план Маршалла" вже готовий для України: експерти розповіли, як Європейський Союз зібрався відновлювати Україну. Без жорстких вимог для Києва, звісно, не обійшлося.