У Кремлі пояснили – навіщо вводять електронні повістки та натякнули, що вона прийде кожному

Повідомлялося, що після отримання повістки громадянинові РФ буде заборонено виїхати з країни

Законопроект про єдиний реєстр військовозобов'язаних пов'язаний не з мобілізацією, а з військовим обліком. Як передає видання "Коментарі", таке пояснення дав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання росЗМІ, чи не боїться Кремль, що ухвалення документа викличе паніку та нову хвилю еміграції.

Дмитро Пєсков заявив, що російське керівництво не переживає через можливу нову хвилю еміграції, тому що посилення мобілізації не буде, а буде обов'язок усім стати на військовий облік.

Рупор Кремля також вкотре заявив, що нова хвиля мобілізації не планується.

"Ні, як і раніше не було, і немає (планів про другу хвилю)", - заявив речник російського диктатора.
"Це потрібно розуміти і пояснювати. Військовий облік - це те, з чим громадяни нашої країни за Конституцією стикаються постійно, хоча б один раз упродовж свого життя. Відповідно, система має йти в ногу з вимогою часу", - уточнив Дмитро Пєсков.

Зазначимо, у Держдумі РФ зареєстровано законопроект про введення електронних повісток та прирівнювання їх до паперових.

Електронний порядок денний буде вважатися отриманим з моменту його розміщення в особистому кабінеті військовозобов'язаного на порталі "Держпослуг".

Читайте також на порталі "Коментарі" - витік документів США: про що свідчить те, що тепер буде з контрнаступом ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Росія навчилася оминати санкції – які висновки має зробити Захід перед новими обмеженнями.