У Кремлі розповіли, чому Україна в НАТО – це загроза, а Швеція та Фінляндія – ні

У Москві переживають, що Україна за допомогою інших країн НАТО може вирішити територіальну суперечку з РФ

Між Україною та Росією досі не залагоджено "територіальну суперечку". З цього приводу виникає низка питань. І тому навіть перспектива членства України в НАТО є загрозою для Москви. Інша справа – членство в НАТО Фінляндії та Швеції, з якими Росія не має спірних моментів щодо територій. Як передає портал "Коментарі", про це заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков, пише російське пропагандистське видання "РІА Новини".

Пєсков зазначив, як Швеція, так і Фінляндія не мають територіальних суперечок із РФ. Інша справа Україна, яка, якби стала членом НАТО, тоді б тим самим ставила під прямий удар інші країни-члени Альянсу. В результаті це могло б принести великі ризики для континенту.

Прес-секретар Володимира Путіна наголосив, євроатлантичні перспективи України є досить серйозним питанням, яке не може не турбувати Кремль.

При цьому Дмитро Пєсков додав, що незважаючи на відсутність територіальних суперечок з Фінляндією та Швецією, Росія й надалі уважно слідкуватиме, чим закінчиться членство цих країн в Альянсі і чи не буде це нести пряму загрозу РФ. Російське керівництво ставить пріоритетом № 1 гарантування та забезпечення безпеки Росії.

Зазначимо, раніше глава Роскосмосу Дмитро Рогозін вже невдало "пожартував", натякнувши на атаку по Фінляндії та Швеції, якщо не схаменуться і таки вступлять до НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Путін скликає саміт ОДКБ: експерти розповіли, чи вдасться Кремлю втягнути ще якусь країну у війну проти України.