У Кремлі вже схаменулися – готові до мирного діалогу з Україною, чекають згоди Києва

На тлі успіхів контрнаступу ЗСУ риторика росіян швидко змінилася

Спікери Росії, яка продовжує наступ на сході України, посилює обстріл та руйнування мирних міст, заявляють, що вже готові до відновлення мирних переговорів з Україною. Ось тільки у Києві не поспішають виявляти інтерес до відновлення діалогу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко, пишуть росЗМІ.

У МЗС РФ намагаються переконати, насамперед, російських громадян, що переговорний процес було призупинено і поставлено на паузу, саме через позицію Києва і "як тільки вони висловлять готовність повернутися за стіл переговорів, ми, звичайно, відповімо позитивно".

Андрій Руденко зазначив, що головне в нинішній ситуації це питання щодо того, а чи є ще що обговорювати.

Варто зазначити, що останнім часом про поновлення переговорів з Україною почали говорити багато речників Кремля. Зокрема, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков зазначав, що діалогу між Києвом та Москвою немає жодного, нібито через відмову української сторони продовжувати обговорення. Також у МЗС Росії поспішили звинуватити західних союзників України, які вплинули на Київ і наразі немає жодних переговорів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – українські десантники показали результати своєї роботи в тилу у окупантів. Після вдалого виконання бойового завдання розвідники завдали прицільного удару і від російської військової техніки, як і від російських солдатів, залишився тільки попіл.