У Кремлі заступилися за Орбана і "наїхали" на Європейський Союз

Спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заступився за угорського прем'єра Віктора Орабана і звинуватив Європейський Союз у безпрецедентному тиску на нього

Як заявив речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан нібито зазнає сильного тиску з боку керівництва Європейського Союзу. На його думку, це відбувається лише тому, що Орбан "дбає про інтереси" своєї країни. Так він прокоментував інформацію про те, що ЄС планує покарати Угорщину через те, що вона регулярно блокує санкції проти Росії.

"Кожного разу, коли приймаються якісь зобов'язувальні рішення щодо країн-членів ЄС, зрозуміло, Будапешт насамперед аналізує ці рішення щодо своїх власних інтересів. Така самостійність не всім подобається в Брюсселі, тому і Орбан, і все керівництво Угорщини зазнають нічим не замаскованого тиску, гадаю, досить безпрецедентного",
- заявив Пєсков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що європейські політики різко критикують позицію Угорщини, яка постійно блокує голосування в ЄС щодо України. Вони наголошують, що своїми діями Будапешт допомагає Росії.

Наприклад, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив , що ЄС має знайти спосіб, як протистояти Угорщині, яка накладає вето на рішення Європейського Союзу щодо України з яким погоджується 26 із 27 членів. За його словами, Угорщина блокує та намагається затримати рішення ЄС про військову допомогу Україні, питання вступу України до ЄС та інших країн, зокрема Грузії та Вірменії. Європейські дипломати вказують, що позиції уряду Орбана дедалі більше схожі міжнародної точки зору Росії.

Сам Орбан усі свої дії проти України називає просто захистом національних інтересів своєї країни.