У Кремлі заступилися за ЗМІ, проти яких Зеленський ввів санкції

Президент Володимир Зеленський ввів санкції проти російських ЗМІ. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав це "придушенням свободи слова" на території України

У Кремлі відреагували на санкції РНБО проти ряду видань в Україні, які своїм указом затвердив президент України Володимир Зеленський. Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав таке рішення української влади "придушенням свободи слова" на території сусідньої держави. Як інформує видання "Коментарі", такий вислів Пєскова наводить "Інтерфакс".

Варто нагадати, що своїм указом глава держави ввів у дію рішення РНБО про санкції проти переліку видань, серед яких такі відомі ЗМІ, як "Московский комсомолець", "Вєдомості", а також "Страна. Юа ". Говорячи про нові санкції Дмитро Пєсков зазначив, що влада в Києві не сприймає конструктивну критику, тому займається усуненням "незручних і некомфортних інформаційних потоків".

Читайте також на порталі "Коментарі" - глава МЗС України Дмитро Кулеба відповів на заяву спікера Кремля Дмитра Пєскова про те, що вони вважають нашу країну частиною так званого "русского мира". Таку заяву з подачі Кремля робить ряд пропагандистських ЗМІ, натякаючи на те, що більша частина України - це неподільна частина колишньої Російської імперії.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що президент Зеленський "передав привіт Путіну", запросивши на підсумковій саміт "Кримської платформи", який, зі слів українського лідера, повинен відбутися в українській Ялті. У Москві на таку заяву поки ніяк не відреагували, заявивши лише, що не потерплять посягання на свою територіальну цілісність і відповідатимуть так, як вважатимуть за потрібне.