У Курській області розпочали евакуацію цивільних: звідки насамперед вивозять людей

З Курської області протягом доби евакуювали кілька тисяч людей

Вріо губернатора Курської області Олексій Смирнов у своєму Телеграмі повідомив, що вночі доповів президентові Росії Володимиру Путіну про ситуацію в регіоні, де йде відбиття атаки українських військ, він тримає її на особистому контролі.

Як заявив Смирнов, Путін пообіцяв надати Курській області підтримку "в усіх напрямках".

Глава регіону також розповів, що регіональний оперативний штаб працює цілодобово. Обстановку в області він назвав контрольованою.

За його словами, влада організувала вивіз жителів з територій, що обстрілюються, підготували пункти тимчасового розміщення і забезпечили їх усім необхідним, також працюють психологи. Він також розповів, що протягом доби із зони бойових дій у Курській області виїхало кілька тисяч людей.

"Організували вивіз жителів з прикордоння, що обстрілювалися, підготували пункти тимчасового розміщення і забезпечили їх усім необхідним, працюють психологи", — написав Смирнов.

Також Смирнов повідомив, що до регіону виїхали медики з Москви.

"У регіон виїхали медики з Москви та Санкт-Петербурга, федеральний центр виділяє Курській області додаткові кошти та іншу допомогу", - поділився глава регіону.

Він додав, що регіональний штаб у Курській області працює цілодобово.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ розпочали операцію в Курській області. На думку експертів, вона має кілька цілей, зокрема це може бути нелінійною відповіддю на дії загарбників на Донбасі. Є думка, що настанням у Курській області військові допоможуть Силам оборони на Донбасі та відтягнуть звідти сили росіян.