Головна Новини Світ Росія У Москві заарештували майже 150 людей, які вийшли протестувати проти "вічного" правління Путіна (відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Москві заарештували майже 150 людей, які вийшли протестувати проти "вічного" правління Путіна (відео)

У зв'язку з протестом проти правління Володимира Путіна до 2036 року заарештовані директор правозахисної групи "Відкрита Росія" Андрій Пивоваров, політик Юлія Галяміна та її донька

16 липня 2020, 09:32 comments1403
Поділіться публікацією:








В московському ізоляторі зараз перебуває під вартою близько 150 осіб, яких затримали в ході вчорашнього мітингу проти поправок до Конституції. Нагадаємо, ті дозволяють президенту РФ Володимиру Путіну обиратися на вищу посаду країни до 2036 року. Про це пише столичне ГУ МВС.

У Москві заарештували майже 150 людей, які вийшли протестувати проти "вічного" правління Путіна (відео)

Згідно з інформацією правоохоронців, під час ходи по Страсному бульвару заарештували 132 осіб, які влаштували несанкціонований мітинг. Однак самі активісти кажуть про куди більшу кількість затриманих.

За даними місцевих ЗМІ, люди з плакатами "Путін — у відставку", "Путін — шахрай" збирали підписи під позовом з вимогою скасувати результати голосування за поправки в Основний закон. В результаті, копи відвезли 147 осіб, серед яких — директор правозахисної групи "Відкрита Росія" Андрій Пивоваров, політик Юлія Галяміна, її донька та багато інших.

Як раніше повідомляли "Коментарі", президент Росії Володимир Путін нещодавно заявив про походження української мови. На його думку, до XIII століття у росіян і українців — "єдиного народу" — не було ніякої різниці у мові, а перші відмінності виникли у XVI столітті, коли частина українців опинилася в полоні. Більш того, на думку Путіна, "український фактор" почав "розігруватися" нібито напередодні Першої світової війни австрійськими спецагентами. На питання, чи правдиві слова російського лідера, відповів відомий професор-україніст — австрійський вчений Міхаель Мозер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини