У МЗС РФ назвали дві "червоні лінії" Росії щодо вступу України до НАТО

Росія продовжує чекати від США та НАТО письмової відповіді на російські пропозиції "з безпеки"

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про дві "червоні лінії" для Кремля у питанні приєднання України до Північноатлантичного Альянсу (НАТО). Однією з них російський урядовець називає появу НАТО на кордонах Росії. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на "РИА Новости".

"Категорично неприйнятною є поява Альянсу на російських кордонах, це справжня "червона лінія". Навіть якщо Україна не вступить до НАТО, поява там ударних озброєнь і військових баз США на Азовському морі - це друга "червона лінія"", - сказав голова МЗС РФ.

Зазначимо, що після серії переговорів Лавров заявив, що у РФ чекають від НАТО та США письмової відповіді на пропозиції "безпеки" від Росії. Однією з них є нерозширення Альянсу на Схід, а значить виключення подальшого приєднання України до НАТО. Аналогічна позиція прозвучала з вуст спікера Кремля Дмитра Пєскова. Багато експертів вважають, що Росія висунула нездійсненні вимоги та Захід не погодиться на них. Які висновки варто зробити на цьому етапі переговорів – читайте у матеріалі.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" також писало, що голова Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров не виключив появи російських військ на території Латинської Америки. Своєю чергою у Сполучених Штатах Америки готові дати рішучу відповідь, якщо у Кремлі все ж таки вдадуться до розміщення військової інфраструктури на Кубі та у Венесуелі. Профільні експерти розповіли, чи не призведе ситуація, що склалася навколо США та Росії, до повторення Карибської кризи 1962 року та чи варто чекати деескалації.