У МЗС РФ влаштували істерику на тлі заборони УПЦ МП та накинулися на Зеленського

У МЗС РФ заявили, що Зеленський «зрадив усе святе» заборонивши російську церкву в Україні

Росія рішуче засуджує заборону канонічної Української Православної Церкви (УПЦ) в Україні. Про це заявив у коментарі на сайті відомства спецпредставник глави МЗС РФ з питань співробітництва в галузі забезпечення права на свободу віросповідання, посол з особливих доручень Геннадій Аскальдович.

Зокрема, він закликав українців та правозахисні організації об'єднатися у боротьбі проти державного свавілля щодо УПЦ.

Крім того, російський посол назвав ухвалення закону "потужним ударом" по всьому православ'ю та "історичним злочином".

За словами Аскальдовича, руйнуванням вікових духовних підвалин "київський режим" поглиблює розкол українського суспільства.

"Режим Зеленського вкотре підтвердив свою диктаторську сутність, готовність зрадити найсвятіше, поглумитися над вірою мільйонів співгромадян задля своїх політичних цілей", — заявив російський дипломат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати 265 голосами ухвалили у другому читанні законопроект про заборону московської церкви в Україні. Як повідомив нардеп Ярослав Желєзняк, підтримали законопроект 265 народних депутатів. Голосували проти нього 17 нардепів із групи "Платформа за життя та мир", виступили проти 7 нардепів із групи "Відновлення України", один депутат утримався. У партії "Слуга народу" голосували проти 4 нардепи та 3 утрималися. Проти заборони московської церкви проголосував також один позафракційний депутат. Закон набирає чинності через 30 днів із дня опублікування. Але, додає Желєзняк, крім одного пункту — згідно з ним громади УПЦ МП будуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв'язки з РПЦ.