У Путіна хочуть провести вибори на окупованих територіях: що відомо

Поки що остаточне рішення Москвою не прийнято, але вже називається вересень 2023 року, як місяць, коли окупанти зібралися проводити чергове "волевиявлення"

Після фарсу з "референдумами" війна, що тривала, в Україні для Кремля не перешкода провести нове "волевиявлення" на анексованих українських територіях. Цього разу Путін націлився на проведення регіональних виборів. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "Відомості".

Зокрема, один із варіантів передбачає скорочення термінів виборчих дій на третину, розповів співрозмовник "Відомостей".

"За законом рішення про призначення регіональних виборів має бути ухвалене раніше ніж за 100 днів і не пізніше ніж за 90 днів до дня голосування. Ці терміни можуть скоротитись у разі повторних чи дострокових виборів", - пише видання.

За словами джерела ЗМІ, розглядається можливість використовувати одну із цих норм або внести поправку, щоб розпочати передвиборчу кампанію у липні.

Інший співрозмовник видання заявив, що для проведення виборів можна внести поправки до закону про воєнний стан. Третє джерело сказало, що "поки такі поправки не розробляються".

Читайте також на порталі "Коментарі" - у російському місті Енгельс Саратовської області в районі військового аеродрому було оголошено повітряну тривогу і пролунали вибухи. Цей аеродром уже був атакований дроном 5 грудня – перед масованим ракетним ударом росіян територією України. Останнім часом почастішали випадки подібних поразок, а також різноманітних пожеж у країні-агресорі. Що це говорить? До чого може призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.