У Радфеді накинулися із погрозами на Європарламент після його резолюції щодо України

У Радфеді обізвали європарламентарів «купкою безвідповідальних політиків» після їхньої резолюції на підтримку України

У Радфеді Росії відреагували на резолюцію Європарламенту із закликом негайно дозволити Україні бити західною зброєюпо території РФ. Зокрема, перший заступник голови комітету Радфеду з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що рішення Європарламенту мають рекомендаційний характер і не є обов'язковими для виконання.

При цьому Джабаров назвав рішення членів Європарламенту, що її ухвалили, "купкою безвідповідальних політиків". На його думку, вони зайняті лише штампуванням резолюцій, спрямованих не на налагодження нормальних відносин з Росією, а на посилення конфронтації.

"Усі рішення Європарламенту мають рекомендаційний, але в жодному разі не обов'язковий характер. Нехай вони із цими резолюціями сидять спокійно і живуть, доки їх ніхто не чіпає", - заявив Джабаров.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що з сьогодні Європарламент підтримав резолюцію із закликом до країн блоку якнайшвидше зняти всі обмеження на удари України вглиб території Росії. Відомо , що за резолюцію проголосували 425 депутатів, проти – 131, ще 63 утрималися. У резолюції депутати Європарламенту вимагають від країн Євросоюзу зняти нинішні обмеження, які заважають Україні використовувати західні системи озброєння проти законних військових цілей у Росії. Європаралментарії звертають увагу на важливий момент, що якщо й надалі діятимуть обмеження, то це поставить Україну у становище, коли вона не зможе ефективно оборонятися. У результаті Україна буде вразливою до нападів на своє населення та інфраструктуру. Депутати Європарламенту також повторно закликали держави-члени виконати своє зобов'язання до березня 2023 року поставити Україні мільйон боєприпасів, а також натиснути на свої уряди для того, щоб прискорити постачання зброї, систем протиповітряної оборони та боєприпасів, включаючи ракети Taurus.