У РФ образилися на Вірменію: як це пов'язано з Україною

Кремль образився на Вірменію за її участь у саміті за формулою миру

Росія взяла участь Вірменії у саміті за формулою миру в Мальті як "демонстративний антиросійський жест". Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробила представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова, яку цитує низка російських ЗМІ.

"Якщо ви говорите про зустріч на Мальті... ми розглядаємо як демонстративний антиросійський жест офіційного Єревана", - висловилася Захарова.

Зокрема, речник МЗС РФ згадала ще один "антиросійський жест" з боку Єревана, коли до столиці України приїжджала дружина прем'єр-міністра Вірменії Ганна Акопян і передала тоді гуманітарну допомогу Україні. Також росіяни пам'ятають, як спікер Нацзборів Ален Симонян проводив переговори з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком у Дубліні. Не забули окупанти також, як прем'єр Нікол Пашинян зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським у Гранаді та фотографувався на камеру, поживаючи українському лідерові руку.

"У Єревані, я думаю, мають усвідомлювати, що йдеться про демонстративне загравання з тими, хто агресивно протистоїть нашій країні. Викликає жаль, що нинішнє керівництво республіки цілеспрямовано, наполегливо руйнує наші союзницькі відносини", - заявила Марія Захарова.

Читайте також на порталі "Коментарі" – на Мальті протягом двох днів, 28 та 29 жовтня, проходив саміт за українською формулою миру. Після суботніх консультацій пройшли і недільні. За словами президента Володимира Зеленського, у заході взяли участь радники глав держав та диппредставники із 66 країн. Вперше участь у такій зустрічі (раніше були в Данії та Саудівській Аравії) взяла Вірменія – поки що союзник РФ з ОДКБ. Які висновки можна зробити зараз? Якою є можливість вийти на деякі переговори до кінця року? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.