У РФ оцінили можливість Моді працювати "посильним" між Путіним та Зеленським

У Росії заявили, що Моді може передавати Кремлю будь-яку інформацію, у тому числі від Зеленського

Перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Чепа заявив, що Індія може передавати Росії будь-яку інформацію, зокрема від України.

"Заради Бога. Індія, звісно, може передати повідомлення", — заявив російський політик.

Крім цього, Чепа нагадав, що Росія з Індією налагодили дипломатичні відносини.

"Тому вони по лінії дипвідносин можуть передати будь-яку інформацію", - зазначив він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді планує відвідати Київ у п'ятницю, 23 серпня, для зміцнення відносин із Вашингтоном та Москвою. Однак, як повідомляє Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела, він не має наміру виступати посередником із припинення війни РФ в Україні. У той же час, за інформацією видання, Індія погодилася передавати повідомлення між президентом Росії Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським .

Зазначається, що небажання Моді сприяти припиненню вогню почасти пов'язане із залежністю Індії від дешевої нафти та зброї з Росії. Нью-Делі уникає критики Москви через вторгнення і значно збільшив закупівлю російської нафти, що стало рекордним показником. Очікується, що візит Моді до України триватиме лише кілька годин через безпеку. Для президента Зеленського ця зустріч є важливою можливістю обговорити роль Індії у відновленні миру у регіоні.

Офіс українського президента підтвердив, що візит Нарендра Моді до Києва справді відбудеться у п'ятницю, 23 серпня. При цьому в РФ припустили, що Мод і може говорити із Зеленським про налагодження відносин між Києвом та Москвою.