У РФ поскаржилися, що ЗСУ змінили тактику боїв в Курській області

Алаудінов заявив, що ЗСУ нібито знімають своїх бійців з інших напрямків, щоб перекинути їх у Курську область

Збройні сили України на Курському напрямку дуже сильно поміняли тактику, заявив заступник начальника Головного військово-політичного управління Збройних сил РФ командир спецназу "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудінов.

"Противник здалеку завозить особовий склад, вивантажує його і швидко намагається поїхати на своїй техніці для того, щоб не потрапити в зону нашого безпосереднього впливу. Тому, звичайно, противник дуже сильно поміняв тактику своєї поведінки, тактику впливу на наші сили, засоби", - заявив Алаудінов.

При цьому він стверджує, що нібито українські військові на Курщині почали "активно закопуватися". Також він вигадав, що в перші дні вторгнення ЗСУ його спецпідрозділ активно "знищував" техніку ЗСУ.

Наразі бійці спецназу "Ахмат" змушені постійно знаходитися в пошуках для того, щоб знищити дві-три одиниці техніки на добу, додав він.

Також Алаудінов стверджує, що лінія бойового зіткнення нібито стабілізувалася вже два тижні тому. Але ЗСУ продовжують робити спроби перегрупуватися, зазначив він. Також Алаудінов заявив, що нібито українські військові 3 вересня намагалися просунутися, щоб узяти під вогневий контроль Курську АЕС.

Ми фіксуємо, що супротивник звідусіль знімає резерви, перекидає їх. Ми знаємо, що на третє число знову у нього було заплановано взяття величезної ділянки території, підсунутись ближче до атомної станції для того, щоб мати можливість обстрілювати її з артилерійських установок. Це завдання було поставлено. Ми маємо констатувати факт, що противнику це не вдалося", - заявив Алаудінов.

Наразі ЗСУ, за його словами, продовжують перегруповуватися.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що під час наступу ЗСУ в Курській області "Ахмат" першим утік, кидаючи позиції. Водночас експерти попереджають, що РФ таки готує контрнаступ у Курській області.