У РФ повідомили, що нібито припиняють усі обміни полоненими та тілами загиблих з Україною

У РФ поширюють інформацію про те, що нібито з Україною буде припинено всі обміни

Між Москвою та Києвом припиняться обміни полоненими та тілами військовослужбовців на невизначений час через атаку Збройних сил України на АПП "Колотилівка", де з 2022 року відбувалися обміни, про це повідомляє Telegram-канал Mash.

Телеграм канал стверджує, що нібито атака ЗСУ відбулася вдень 8 серпня. У повідомленні вказано, що нібито українські військові випустили кілька снарядів, попередньо з танка Т-90М. Також, кажуть росіяни, удари завдавали дрон-камікадзе. Протягом кількох годин пункт згорів ущент, сказано в повідомленні.

У повідомленні вказано, що пункт "Колотилівка" був єдиним місцем у зоні "спеціальної військової операції", де ЗС РФ та Україна могли обмінятися своїми бійцями, які потрапили в полон під час зіткнень.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що, за інформацією українських військових, окупантам не цікаво проводити обміни тілами загиблих. Зокрема, як заявив офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький , російські загарбники не виявляють інтересу до того, щоб забрати з поля бою на Покровському напрямку тіла своїх убитих .

За його словами, бригада в середньому щодня ліквідує від 70 до 100 російських купантів , тому поля на Покровському напрямку усіяні трупами. При цьому він повідомив, що українські військові готові до діалогу обмінятися тілами. За його словами , відповідно, військові докладають усіх зусиль для того, щоб дістати свого пораненого або загиблого воїна. Але, додав Цехоцький, у росіян це не відбувається. Можливо, за його словами, у РФ просто не хочуть робити виплати.