У РФ сказали, чи проситимуть ОДКБ допомогти відбити атаку ЗСУ у Курській області

У РФ не проситимуть про допомогу, оскільки це «виглядало б дивно»

Росія не має наміру звертатися за допомогою до партнерів з Організації договору колективної безпеки (ОДКБ) після настання ЗСУ в Курській області, заявив перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійській інтеграції та зв'язкам із співвітчизниками Костянтин Затулін.

"Ні, не буде [звертатися]. Це було б дивно, якби Росія, яка є головною країною в ОДКБ, просила б когось про допомогу на своїй власній території. Ось кого ви збираєтесь залучити на допомогу Росії у Курській області? Казахов хочете залучити чи вірмен? Кого? Якісь дурні запитання ставите", - сказав Затулін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ розпочали операцію в Курській області і навіть захопили низку населених пунктів. У зв'язку з цим російський журналіст Іван Яковіна навіть запропонував створити в Суджі уряд та оголосити всі звільнені регіони справжньою Росією. Після цього оголосити Путіна у розшук за захоплення влади. Після цього, вважає експерт, Путін зробить усе для того, щоб усунути загрозу своїй владі і навіть забуде про Донбас.

До речі, так званий президент Білорусь Олександр Лукашенко вже виніс на обговорення до публічного простору тему "падіння Росії". За словами експертів, це дуже цікава ситуація, бо хитрий лис Лукашенко просто так не робить жодних заяв.

При цьому українські військові вважають, що Україна може підняти ставки у війні до неба, якщо, наприклад, зможе захопити Курську АЕС. Але, за їхніми словами, для цього потрібно мати в запасі хоча б ще п'ять чи шість бригад, тоді можна йти ва-банк.