У РФ видали маячню про те, як Зеленський шантажує Захід

У Росії вважають, що Україна шантажує Захід ядерною зброєю

Україна шантажує Захід ядерною зброєю, щоби вступити до НАТО, заявив заступник постійного представника Росії при ОБСЄ Максим Буякевич на засіданні постійної ради організації.

За його словами, Володимир Зеленський де-факто підтвердив намір придбати ядерну зброю в порушення чинного режиму нерозповсюдження.

"Фахівцям очевидно, що потенціал для цього в Україні є. Очевидно, що такий шантаж спрямований насамперед на західні країни, від яких київський режим хоче домогтися рішення про запрошення до НАТО в рамках просування так званого "плану перемоги", - заявив російський дипломат.

Він вважає, що заяви Києва нібито "не в останню чергу пов'язані з досить обережним сприйняттям згаданого "плану" серед самих країн - спонсорів київського режиму".

"Він уже не вперше публічно заявляє про амбіції придбати ядерну зброю на випадок, якщо її вимоги на міжнародній арені не будуть задоволені. Все це може вилитися в найсерйознішу за всю історію кризу у сфері ядерного нерозповсюдження", - додав російський дипломат.

Він закликав прихильників України не потурати "ядерному шантажу", спрямованому на залучення країн НАТО до прямого збройного конфлікту з Росією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Володимир Зеленський спростував інформацію про те, що Україна нібито готується відновити ядерний потенціал. Водночас відомо, що саме Росія регулярно шантажує світ застосуванням ядерної зброї і навіть щоб загрози були більш відчутними змінила свою ядерну доктрину.

Також "Коментарі" розповідали , що на Заході хочуть, щоб Україна нарешті пішла на переговори. Але, як заявив Лукашенко, нібито президент Зеленський "уперся" і не бажає цього робити.