У РФ заарештували вже четвертого адвоката Навального: подробиці

Адвоката Олексія Навального, який супроводжував його матір в Салехарді, заарештували

У Москві затримали адвоката Олексія Навального Василя Дубкова. Він став четвертим адвокатом опозиційного політика, якого заарештували російські силовики.

Як повідомляють російські медіа, адвокат Василь Дубков супроводжував матір Олексія Навального Людмилу під час її поїздки в Салехард, де у тюрмі загинув політик.

Зазначається, що формальною причиною затримання адвоката стало "порушення громадського порядку".

У жовтні 2023 року в Росії заарештували трьох адвокатів Олексія Навального - Вадима Кобзєва, Олексія Ліпцера та Ігоря Сергуніна. Усіх трьох адвокатів звинуватили в участі в "екстремістському співтоваристві". Зокрема, їх звинувачують у тому, що вони передавали соратникам Навального його листи, написані в колонії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за інформацією британської розвідки, підтверджені втрати Росії складають понад 2,7 тис. танків та 5 тис. БМП і БТР, а також на полі бою вбито і поранено близько 350 тис. російських військовослужбовців. Разом з тим, мобілізація живої сили, виробництво та ремонт військової техніки дозволяють російським окупантам своєчасно компенсувати понесені в боях втрати.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що для перемоги над Росією громадяни України не повинні розтратити той дух і стан єдності, який був 24 лютого 2022 року, коли російська армія вторглась на українську територію, запевнив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "Коли важко чи думаєте зневіритися — згадайте 24.02. Ситуація була гіршою за сьогоднішню, але на характері ми вивезли", - наголосив він.