У РФ затримали вже четвертого генерала з оточення Шойгу: у чому його підозрюють

У власності затриманого Павла Попова і його сім'ї є численні об'єкти нерухомості в престижних районах Москви

Павло Попов, який раніше обіймав посаду заступника міністра оборони РФ Сергія Шойгу, був затриманий за підозрою у шахрайстві. Це вже третій високопосадовець з команди Шойгу, якого звинувачують у корупційних злочинах. За інформацією The Moscow Times, Попова було звільнено з посади приблизно два місяці тому після того, як він пропрацював 11 років заступником міністра оборони і відповідав за Центри управління оборони Росії.

Розслідування виявило, що Попов використовував кошти парку "Патріот" для власного збагачення. Він організовував постачання матеріальних ресурсів та примушував підрядників виконувати безоплатні роботи у своїх особистих апартаментах. Це стосується серйозних фінансових зловживань.

Цей випадок не є поодиноким серед оточення Шойгу. До затримання Попова слідчі вже затримали Дмитра Булгакова, якого звинувачують у корупційних схемах на суму 1,3 мільярда рублів, та Тимура Іванова, підозрюваного у хабарництві на 1,2 мільярда рублів.

Як повідомляє Астра, слідчий комітет Росії зазначив, що з 2021 по 2024 роки Попов разом із директором парку В'ячеславом Ахмедовим та Володимиром Шестеровим проводив будівельні роботи на своїй заміській ділянці за рахунок парку "Патріот". Окрім цього, він змушував підрядників виконувати будівельні роботи на його дачі. У володінні Попова і його сім'ї знаходяться численні об'єкти нерухомості в елітних районах Москви, Підмосков'я та Краснодарського краю, загальна вартість яких перевищує 500 мільйонів рублів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що російські генерали дали обіцянку Путіну. Військовий експерт та директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь заявив, що російські генерали дали обіцянку російському диктатору Володимиру Путіну захопити Покровськ до 1 жовтня.