У РФ зростає невдоволення владою: названо головні причини

У Росії зростає втома і роздратування від війни з Україною

Війна РФ проти України стає фактором роздратування на території Росії. Одна з причин - Кремль поширює інформацію про бойові дії, яка не відповідає реальності, повідомляє Головне управління розвідки МОУ.

У ГУР розповіли, що інформація про війну, яку поширюють російські пропагандисти, все частіше викликають у російського суспільства "втому та невдоволення, ніж захват та екзальтацію, як було на початку вторгнення".

"Однією з причин таких змін є невідповідність поширюваної режимом інформації з реальним становищем. Рівень втрат приховувати все важче, а ресурси для ведення бойових дій вичерпуються, про що, зокрема, свідчить активна підготовка Москви до рекордного у своїй історії підвищення податків", - зазначили у ГУР.

У розвідці розповіли, що невтішна динаміка суспільних настроїв, яку відстежують у Кремлі, змушує російське військово-політичне керівництво готувати населення до "затягування пасків" та реагувати. Зокрема, регіональні представники путінського режиму вже намагаються зміщувати фокус уваги з дратівливої воєнної тематики на розв'язання соціально-побутових проблем.

У відомстві відзначили, що російська регіональна влада намагається організовувати заходи для підтримки учасників війни проти України та їхніх сімей, бере участь у прийомі громадян, розробляє та обговорює спеціальні законопроєкти щодо підтримки благодійності, підвищення зарплат та захисту ветеранів. Також регіональна влада у РФ симулює підтримку людей з інвалідністю, кількість яких постійно збільшується через бойові дії в Україні. Зокрема, для таких людей влада РФ хоче розвивати внутрішній туризм.

У розвідці наголосили, що мінімальна кількість місць для людей з інвалідністю на російських парковках тепер становить 15%. Крім того, учасникам війни проти України надають ваучери номіналом 15 тисяч рублів, на які впродовж року можна купувати квитки до закладів культури.

"Така активізація соціальної діяльності свідчить про спробу російської влади каналізувати невдоволення та уникнути неконтрольованих соціальних вибухів", - додали у ГУР.