У Росії демонстративно почали затримувати відмовників (ВІДЕО)

У Росії затримують солдатів, котрі відмовляються воювати проти України

У РФ почали арештовувати солдат, які відмовляються їхати воювати на війну в Україну. Відповідні відео вже з'явилися в мережі. Про це також повідомляє видання"Медуза".

За інформацією авторів матеріалу, кілька російських Telegram-каналів опублікували відео, де видно як кількох військових під час шикування на плацу викликають по черзі до слідчого.

На відео також можна розібрати прізвища військових, зокрема, мова йде про солдатів - Селіванов і Дегтярьов.

Потім слідчий публічно повідомляє про затримання солдатів, адже проти них порушили кримінальну справу за фактом невиконання наказів. Відтак, за це вони можуть отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до трьох років. А далі конвой проводить арешт.

Російський адвокат Максим Гребенюк заявив, що жодної потреби в арешті військових на території військової частини не було. Відтак такий жест носив "демонстративний характер" і був зроблений "у науку іншим".

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що українська розвідка розкрила план російських спецслужб. Російські спецслужби готують серію провокацій на об'єктах критичної інфраструктури в Білорусі, зокрема і на Білоруській атомній електростанції.За даними ГУР на території Білорусі мають статись теракти у вигляді штучно спричинених техногенних катастроф критичної інфраструктури країни. Серія терактів ймовірно відбудеться поблизу кордону Білорусі з Україною та іншими країнами ЄС, в тому числі і в Гродненській області де розташована Білоруська АЕС. ГУР повідомляє, що за цим планом і його реалізацією стоять російські спецслужби, а білоруські органи просто повідомлені про їх діяльність.