Головна Новини Світ Росія У Росії можуть ввести «продуктові картки»: реакція Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії можуть ввести «продуктові картки»: реакція Путіна

Путін вважає, що над цим «можна подумати»

17 лютого 2021, 14:22
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін висловився за розгляд варіанта створення так званих "продуктових карток" в країні. Таку думку політик висловив під час зустрічі з главами фракцій політичних сил Державної думи, інформує видання "Радио Sputnik".

У Росії можуть ввести «продуктові картки»: реакція Путіна

Путін вважає, що про продуктові картки можна подумати. Фото із відкритих джерел

На думку Путіна, використання продовольчих сертифікатів в Росії має свої плюси та мінуси. Втім, президент РФ готовий подумати про можливість запровадження додаткових мит, щоб допомогти малозабезпеченим верствам населення.

"Ми з вами вже обговорювали це, і уряду я доручав поговорити на цю тему. [...] Але абсолютно точно подумати над цим можна", — заявив Володимир Путін на зустрічі з депутатами.

Також за словами глави держави, такий крок нині — не надто актуальний, як, можливо, був під час напруження пандемії коронавірусу. Втім, і зараз певний набір із необхідних для життя продуктів може знадобитися багатьом росіянам, які знаходяться за межею бідності.

До слова, про пропозицію ввести "продуктові картки" Путіну нагадав глава "Ліберально-демократичної партії Росії" Володимир Жириновський. На його думку, окремі групи магазинних товарів є непідйомними для гаманця пересічного жителя РФ.

Варто відзначити, що перші новини про можливість подібного нововведення з'явилися ще в кінці 2020 року. Тоді, після подорожчання базових продуктів, з такою пропозицією до уряду звернулася Громадська палата з розвитку агропромислового комплексу.

Нагадаємо, що за принципом продовольчих сертифікатів не один рік жили громадяни колишнього Радянського Союзу. З допомогою таких документів можна було отримати певний набір продуктів в конкретно передбаченій кількості.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, коли, на думку експертів, Володимир Путін вирішить визнати Донбас частиною Росії офіційно.

Також на порталі можна дізнатися, чим Україні в протистоянні з Путіним може допомогти президент США Джо Байден.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Женя

17 лютого 2021, 16:57

Смотрю денег ребятам вообще не хватает https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/smi-ssha-i-germaniya-nachali-peregovory-po-severnomu-potoku-2


Новини