У Росії погрожують "унікальною новітньою" ракетою: що відомо

Але про нову розробку Москви немає ніяких відомостей

Очільник російського оборонного відомства Сергій Шойгу, коли здійснював візит за запрошенням північнокорейського лідера Кім Чен Ина, вирішив похвалитися новітньою далекобійною крилатою ракетою Х-БД з дальністю пуску 6500 км. Носіями таких ракет мають бути модернізовані Ту-160м.

За словами експертів Defense Express, така ракета Х-БД має бути модернізованою Х-101. Передбачають, що такі ракети відрізнятимуться від своїх "попередників" габаритами.

При цьому, самі російські військові поки не можуть оприлюднити її характеристику. В медіа РФ тільки повідомляють, що дальність пуску нової ракети "значно перевищує показник" Х-101, що такої ракети "немає в жодній з країн світу", і що вона незабаром може бути використана для ударів по Україні. З цієї причини великим є сумнів, що така ракета вже створена.

"Він (ТУ-160м – ред.) повинен працювати поза зоною ППО, а ракети входять в зону. Якщо такий літак несе багато зброї, то починає працювати принцип інформаційної деградації ППО противника. Не входячи в зону ППО, а пускаючи туди ракету, ми диктуємо напрямок удару, момент і щільність. Якщо ми добре розвідаємо протиповітряну оборону ворога, то ми завжди знайдемо вузьке місце і кинемо в це горло угруповання ракети", - зазначено в коментарях, що має описати схему застосування ракети.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у ГУР МО розповіли про гнітючу ситуацію для росіян в Криму. Представника Головного управління розвідки України Андрій Черняк прокоментував останні події, які відбуваються в анексованому Криму, зокрема і удар по штабу Чорноморського флоту РФ.


Повітряні тривоги в Криму відбуваються все частіше через українські атаки по російських окупантах. Одна з останніх атак по будівлі штабу Чорноморського флоту РФ знищила 34 офіцери російської армії. Представник ГУР Андрій Черняк називав це "крабовою пасткою", яка забезпечила ЗСУ "серйозний улов".