У Росії потужна пожежа на газопроводі та вибух на нафтобазі після атаки БПЛА

На території Росії сталось кілька потужних вибухів, зокрема на газопроводі у центральній частині РФ та на нафтобазі у Курську.

В ніч на 10 березня на території Росії сталось кілька вибухів. Спочатку стало відомо про потужний вибух на газопроводі в Ханти-Мансійському автономному окрузі, а згодом губернатор Курської області Роман Старовойт повідомив про удар безпілотника по місцевій нафтобазі.

Вночі російські ЗМІ повідомили про потужну пожежу, яка сталась на газопроводі поруч з селом Лихма у Ханти-Мансійському автономному окрузі. За їх словами стовп диму та пожежу на газопроводі було видно за кілька кілометрів від місця інциденту. Наразі Росія не називає причини вибуху на газопроводі та намагається зупинити пожежу.

Це вже не вперше, коли у цьому селищі стаються серйозні вибухи на газопроводі. Торік у травні також стався вибух в наслідок якого загинуло дві людини, а ще три отримали поранення.

Крім вибухів на газопроводі, 10 березня губернатор Курської області Роман Старовойт заявив про інцидент на російській нафтобазі. За його словами у Курську працювало ППО, однак український безпілотник атакував нафтобазу, де спалахнула пожежа. На місці інциденту працюють російські пожежні служби.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що росіян не можна назвати рабами. За його словами, навіть раби можуть почати повстання, тоді як у Росії цього не сталось після нападу на Україну та смерті Навального.

Також "Коментарі" писав, що росіяни на бронемашині переїхали машину з російськими солдатами на війні в Україні. Інцидент зафіксували українські оператори дронів на Авдіївському напрямку.