У Росії розпочалися "голодні" страйки: що вимагають від влади

Гірнича галузь в Росії занепадає через війну в Україні

В російському Кузбасі працівники шахти “Інська”оголосили голодування через невиплату заробітної плати. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

“Попри спробу вирішити ситуацію із заборгованістю, залучивши керівництво району, правоохоронні органи та ростехнагляд, шахта залишається збитковою, має великі борги та не платить зарплату працівникам уже 4 місяці”, - повідомляють у Центрі.

Зазначається, що ситуація на шахті “Інська” є наслідком глибокої кризи, в якій опинилася російська гірнича промисловість. Головна причина виникнення проблеми – війна РФ в Україні та санкції. “Наразі європейські ринки повністю закриті для російського вугілля, а Китай та Індія мають власний видобуток і обсяги поставок до цих країн падають. Попри заяви Китаю про стратегічне партнерство, Пекін ввів мито на вугілля з РФ”, - уточнили в ЦПД

На тлі погіршення ситуації в галузі російські вугільні підприємства стають збитковими. Експерти вважають закриття великої кількості з них та звільнення працівників неминучими. “За війну РФ проти України багатьом росіянам доводиться платити з власної кишені”, - йдеться у повідомленні ЦПД.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що окупанти на тимчасово захоплених територіях продовжують порушувати права громадян, залишаючи їх без доступу до медичних послуг. Така ситуація склалася у тимчасово окупованій Макіївці.

Місцеві мешканці не можуть отримати медичну допомогу у центрі первинної медико-санітарної допомоги № 1. Це фактично єдиний центр, який залишився для обслуговування саме цивільних. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.