У Росії шукають двійників Зеленського, які потім можуть використовуватися для провокацій – ЗМІ

За даними журналістів, пошук двійників українського президента в РФ може свідчити про майбутні провокації

Видання "Газета. Юа" повідомляє, що моніторинг російського інформаційного простору виявив підозрілу активність, яка вказує на вірогідну підготовку інформаційних провокацій, спрямованих проти президента України Володимира Зеленського. Портал посилається на джерело в аналітичному відділі однієї з українських спецслужб.

Повідомляється, що приводом для таких прогнозів стало повідомлення про пошук чоловіків, максимально схожих на голову української держави. Його розповсюдила російська компанія "Телепропуск" через власний сайт. Формальний привід пошуку двійників українського президента – участь у сценах-реконструкціях для документального кіно. За два дні зйомок (8 годин роботи) обіцяють 10000 рублів.


Аналітики вважають, що документальні зйомки можуть бути лише прикриттям для діяльності спецслужб. Це стандартна схема для пошуку двійників та акторів, які потім можуть використовуватись для провокацій і шпигунської діяльності.

За даними "Газети. Юа", агенція "Телепропуск" - доволі відома у своїй галузі компанія, яка займається підбором акторів та масовки здебільшого для телешоу. Вона працює на ринку понад 10 років і тісно пов'язано з російським центральним телебаченням, яке є не тільки інструментом агресивної пропаганди РФ, але й засобом інформаційної війни, зокрема, проти України.

Нагадаємо, українські політологи розповіли, який і у кого може бути компромат на Зеленського і чи ця причина заважає президенту міняти Україну на краще. Так, український педіатр, телеведучий Євген Комаровський висловив думку, що президент Володимир Зеленський не реалізує обіцяні реформи тому, що у когось на нього є компрометуючий матеріал ("у когось в руках — кощієве яйце").