У Росії сказали, яку обіцянку їм дали Штати перед доставкою F-16 в Україну

F-16, які прибули до України, нібито працюватимуть з обмеженнями

США обмежили зону застосування винищувачів F-16, поставлених Україні, попри це вони несуть серйозну загрозу національній безпеці Росії, заявив російський посол у Вашингтоні Анатолій Антонов.

За його словами, Москва порушила питання перед Вашингтоном щодо перспектив постачання цих винищувачів Києву і отримала відповідь, "що, якщо і коли такі літаки будуть поставлені Україні, то у них будуть обмеження на удари по російській території".

При цьому Крим, Севастополь, "нові регіони" РФ, а також територія навколо Харкова не підпадають під ці обмеження, зазначив посол.

"І це (поява F-16 у повітряному просторі південного сходу Європи) дуже серйозно. Це серйозна загроза національній безпеці Російської Федерації", - наголосив Антонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що отримання першої партії літаків F-16 є важливим проривом для України, що стало можливим завдяки великим зусиллям президента Володимира Зеленського, дипломатичної команди та роботи на рівні парламенту . Тепер, як заявив нардеп Єгор Чернев, Україна чекає на інші машини від країн відповідної коаліції – Нідерландів, Бельгії, Данії та Норвегії. Наразі ведеться активна робота, щоб до цієї коаліції приєдналися й інші держави, зокрема США. Так , за його словами, Україна зможе отримати необхідний мінімум літаків, щоб закрити небо і відбивати атаки до купантів ракетами, дронами і літаками. Передача перших бортів F-16 має стати стимулом для інших наших партнерів , наголосив політик. За його словами, серед союзників України є консенсус щодо пошуку нових можливостей для збільшення бойового авіапарку та посилення обороноздатності країни.