У Росії відреагували на критику Зеленського щодо "мирного плану" Китаю

Сергій Лавров критикує Володимира Зеленського за його слова про "мирний план", який не передбачає відповідальності Росії за війну в Україні.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров прокоментував критичну оцінку президента України Володимира Зеленського спільної бразильсько-китайської "мирної ініціативи" щодо закінчення війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров виступив на пресконференції за підсумками 79 сесії Генеральної Асамблеї ООН та відреагував на критику Володимира Зеленського щодо "мирного плану" Китаю та Бразилії, назвавши реакцію президента України "хамською".

"Зеленський по-хамськи охарактеризував китайсько-бразильську ініціативу, сказавши, що, мовляв, незрозуміло, навіщо вони її висунули, мовляв, хочуть отримати за це Нобелівську премію миру", - заявив Лавров.

Також Лавров додав, що Зеленський не поважає "мирний план", який призведе до закінчення війни на умовах РФ.

"Зеленський "гідно" оцінив зусилля, які вживаються з найкращих спонукань нашими китайськими та бразильськими колегами", - сказав Лавров.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський заявив, що немає різних версій Статуту ООН для різних частин світу, тому закінчення війни в Україні має будуватись на міжнародному праві з повагою до суверенітету та територіальної цілісності України. Бразильсько-китайський "мирний план" передбачає припинення вогню, однак не засуджує Росію за вторгнення та не вказує на збереження територіальної цілісності України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що МЗС України відреагувало на рішення Швейцарії підтримати бразильсько-китайський "мирний план".

Також "Коментарі" писали, що Китай озвучив, яку допомогу може надати Україні у війні проти Росії.