У Росії вперше прокоментували українські удари по ядерних РЛС в РФ

Представник МЗС РФ Сергій Рябков пригрозив "фатальними наслідками" через українські удари по ядерних об'єктах в Росії.

Заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков відреагував на українські удари по території Росії, зокрема по стратегічному військовому об'єкту ядерного попередження "Воронеж-ДМ". За словами Рябкова, відповідь РФ може бути "асиметричною". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Сергій Рябков під час розмови з російськими журналістами прокоментував українські удари по стратегічних ядерних РЛС.

"Це не вперше, коли режим у Києві спробував порушити нормальне функціонування важливих ланок нашої військової організації, у тому числі тих, що мають відношення до стратегічної сфери. Ось ці наміри будуть нами припинятися. Відповіді можуть бути асиметричними", - сказав Рябков.

Також заступник глави МЗС РФ заявив, що США, які підтримують Україну та дозволили атакувати деякі об’єкти на території РФ своєю зброєю, можуть отримати від Росії "фатальні наслідки".

"Що стосується позиції США, то вона максимально безвідповідальність. Хотілося б застерегти американських діячів від прорахунків, які можуть мати фатальні наслідки. Вони через незрозумілі причини недооцінюють серйозність тієї відсічі, яку вони можуть отримати", - пригрозив Рябков.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський військовий експерт вказав на перетин Україною червоних ліній Росії через удари по стратегічних ядерних об'єктах у РФ. За його словами, це вкотре демонструє безпідставний ядерний шантаж Росії та нездатність її захистити свої важливі військові об'єкти.

Також "Коментарі" писали, що в Європі відреагували на ядерні погрози Путіна.