У Росії вже "попередили" про "акти масового насильства" в Україні: про що йдеться

Росії прибачилися мільйони віруючих УПЦ МП в Україні

Ухвалений в Україні закон про заборону УПЦ є актом "беззаконня та грубим порушенням базових уявлень про свободу совісті та права людини", заявив голова Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством та ЗМІ Московського патріархату Володимир Легойда.

" Цим актом створюється правова база для тотальної ліквідації парафій канонічної Української Православної Церкви – релігійної громади, яка об'єднує більшість українців. Реалізація цього рішення призведе до актів масового насильства щодо мільйонів віруючих ", – заявив Легойда.

Представник РПЦ вважає, що над УПЦ відбувається розправа через її відмову приєднатися до організації "розкольників і самосвятів", яка була створена як політичний проект для знищення спільної духовної спадщини російського та українського народів. РПЦ вважає, що створена у 2018 році Українська православна церква (ПЦУ) є розкольницькою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати 265 голосами ухвалили у другому читанні законопроект про заборону московської церкви в Україні. Як повідомив нардеп Ярослав Желєзняк, підтримали законопроект 265 народних депутатів. Голосували проти нього 17 нардепів із групи "Платформа за життя та мир", виступили проти 7 нардепів із групи "Відновлення України", один депутат утримався. У партії "Слуга народу" голосували проти 4 нардепи та 3 утрималися. Проти заборони московської церкви проголосував також один позафракційний депутат. Закон набирає чинності через 30 днів із дня опублікування. Але, додає Желєзняк, крім одного пункту — згідно з ним громади УПЦ МП будуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв'язки з РПЦ.