У Росії запущена "бомба сповільненої дії": хто може підірвати правління Путіна

Строковики стануть для Росії бомбою сповільненої дії, вони масово здаватимуться в полон

Російське військове командування не бажає перекидати в Курську область підготовлених військових, замість цього направляючи туди строковиків, що може мати небажані наслідки для кремлівського диктатора Володимира Путіна, розповів в ефірі 24 каналу політтехнолог Борис Тизенгаузен.

За його словами, командування Збройних сил Росії опирається перекиданню додаткових сил у Курську область, оскільки прагне зосередитися на наступі на Покровському напрямку. Однак, вважає експерт, уникнути цього не вдається, тому вони змушені залучати військових з менш пріоритетних напрямків, а також масово відправляти на бої в Курській області строковиків, яких Путін раніше обіцяв не залучати до бойових дій.

"Строковики для Росії – це бомба сповільненої дії. Умовно сидять в одному окопі контрактники та строковики – тим платять, іншим – ні. Ті вмирають задарма – інші за гроші… Чому в Курській області не "СВО"? Тому що при КТО (контртерористичній операції) йдуть набагато менші виплати. А строковикам й узагалі нічого не платять", - підкреслив експерт.

Тобто, підкреслює експерт, якщо строковик у Курській області загине – то його смерть класифікуватимуть як, скажімо, "нещасний випадок на роботі". Жодних виплат за таке не передбачено.

"Економічно це зовсім інші моделі. Вони нічого не витрачають на строковиків, але це справді бомба сповільненої дії, тому що найближчим часом це почне "вилазити". Строковики кидатимуть зброю, тікатимуть до нас, тому що хоч так зможуть вижити. Але у Путіна немає іншого виходу. Він не хоче забирати військових з інших напрямків", – пояснив політтехнолог.

При цьому раніше Financial Times писало, що строковиків з різних регіонів Росії відправляють на бої в Курську область. Важливо зазначити, що в Росії нараховується близько 300 тисяч строковиків, які є чи не єдиним значним резервом, доступним Кремлю на даний момент.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами Сирського росіяни не знімають військових із Покровського напрямку, а навпаки, посилюють його.