У Росії заявляють, що нібито "домовилася" зі США про зрив спецоперації ЗСУ

В Україні цю розмову між міністрами оборони США і РФ уже підтвердили

Росія продовжує розповсюджувати чутки про нібито існування таємних каналів переговорів зі США. Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що внаслідок розмови між міністрами оборони двох країн, яка відбулася цього літа, вдалося уникнути нового витка ескалації.

За словами Рябкова, під час розмови між главами оборонних відомств США та Росії обговорювалися скарги Кремля щодо підготовки Україною спецоперацій. Після цього, згідно з інформацією західних ЗМІ, глава Пентагону Ллойд Остін тиснув на Україну, щоб вона відмовилася від проведення заходів на території Росії.

Рябков, коментуючи підсумки бесіди Бєлоусова й Остіна, сказав РІА Новини, що "сигнал до глави Пентагону дійшов". Він також натякнув, що "сигнал дійшов" до Києва.

"Можу сказати, що, за деякими ознаками, сигнал, який був спрямований з російського боку, до Вашингтона дійшов. Ми уникли нового ескалаційного витка", - зазначив Рябков.

Окрім того, чиновник знову почав спекулювати на темі можливого застосування Росією ядерної зброї, продовжуючи нагнітати напруженість у міжнародних відносинах.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін вигадав новий план, як зупинити допомогу Заходу для України. Російський диктатор Володимир Путін планував передати ракети та інше озброєння єменським хуситам для дестабілізації ситуації в регіоні та тиску на Захід. Таким чином, Росія планувала посилити своє військове партнерство з Іраном.

Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував плани Росії передати озброєння повстанцям-хуситам. Аналітики вказують, що таким чином Кремль планував використати іранських проксі для опосередкованого протистояння Заходу.