У Росії збиток на трильйони: влада звинувачує людей з ожирінням

МОЗ РФ вважає, що росіяни з ожирінням принесли багатотрильйонні збитки для економіки РФ.

Директор департаменту моніторингу, аналізу та стратегічного розвитку охорони здоров'я МОЗ РФ Іван Дєєв звинуватив росіян з ожирінням у збитках для економіки на майже вісім трильйонів рублів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Представник МОЗ РФ Іван Дєєв заявив, що у Росії лише третина населення має нормальну вагу. За його словами, люди з ожирінням приносять збитки для РФ на рівні 4% від ВВП.

"У нас нормальну масу тіла має всього 35,7% пацієнтів, це зважування, вимірювання росту, розрахунок індексу маси тіла та обсяг талії", - сказав Дєєв.

Згідно з даними Мінекономрозвитку РФ, номінальний ВВП Росії на 2024 рік становитиме 195,8 трильйона рублів, а 4% від нього - 7,832 трильйона.

За даними Росстату, частка росіян із надмірною вагою продовжує зростати. У 2023 році вона становила 62,5%, порівняно з 61,7% у 2018 році. Крім того, зростає також кількість офіційно зафіксованих випадків ожиріння серед росіян — лише у 2022 році було поставлено 419 тисяч нових діагнозів. У 2022 році офіційно з діагнозом "ожиріння" у РФ було 2,18 млн пацієнтів.

Згідно з даними МОЗ, в Україні 59% дорослих людей мають надлишкову масу тіла, з яких майже 25% - з ожирінням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у росіян змінюється думка про війну в Україні. Названо групи населення, які найбільше проти військових дій.

Також "Коментарі" писали про головні причини ожиріння. Дослідники вказують, що серед них опинились неправильне харчування, поганий сон, стрес та сидячий спосіб життя.