У Росії знайшли нову країну, яку назвали "братською"

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров назвав "братським" союзника Росії.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров здійснив візит до Північної Кореї. Під час пресконференції Лавров заявив, що між країнами існує "історичний братський зв’язок". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання УП.

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров поскаржився на союзників України під час перебування у Північній Кореї.

"На наш спільний, великий жаль, події останніх багатьох років показують, що японський мілітаризм та американська гегемонія нікуди не зникли і загалом західний неоколоніалізм повною мірою залишається головним напрямком дій європейців, американців і японців", - повторив наративи російської пропаганди Лавров.

Підсумовуючи сказане, міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що Північна Корея є для Росії "братською" країною.

"У зв'язку з цим наша взаємна солідарність, яка спирається на історично братські зв'язки, набуває особливого значення", - сказав Сергій Лавров.

Нагадаємо, що російська пропаганда часто використовує термін "братський народ" щодо українців і таким чином вважають, їх частиною своєї історії та культурної спадщини. Перед початком повномасштабної війни у Росії понад половина росіян називала українців "братським народом".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував ситуацію з постачанням озброєння до Росії з Північної Кореї.

Також "Коментарі" писали, що поки очільник МЗС РФ Сергій Лавров намагається отримати зброю від Північної Кореї, президент Росії Володимир Путін здійснив візит до Китаю. Там Путін похвалив Україну за спроби мирних переговорів та відреагував на поставки ракет ATACMS для України від США.