У Росії "зникли" ще двоє відомих політв'язнів: який план у Путіна

У списку вже десять імен російських політв'язнів, які зникли

До списку російських політв’язнів та критиків режиму Володимира Путіна, які раптово зникли зі своїх місць утримання, додалися Володимир Кара-Мурза та журналістка RusNews Марія Пономаренко. Про це повідомив російський блогер Рустем Адагамов. Він також зазначив, що невідоме місце перебування засудженого американця Пола Вілана.

"До вчорашніх семи "зниклих" політв’язнів сьогодні додалися Володимир Кара-Мурза та журналістка RusNews Марія Пономаренко. Крім того, невідоме місце розташування американця Пола Вілана, засудженого на 16 років за шпигунство", — написав Адагамов.

Адагамов додав, що з бази даних Федерального бюро в'язниць США зникли дані про деяких ув’язнених громадян Росії. Це викликає спекуляції щодо можливого обміну ув'язненими між США та Росією. Інформація про таких зниклих політв’язнів почала з'являтися у російських ЗМІ з 30 липня.

Серед зниклих критиків Путіна також згадуються Ксенія Фадеєва, Лілія Чанишева (соратниця Олексія Навального), Олександра Скочиленко, Ілля Яшин та Олег Орлов. Зник і політув'язнений Кевін Лік, уродженець Німеччини, а також Данило Кринарі, засуджений до 5 років за "конфіденційну співпрацю" з Україною.

Користувачі в коментарях висловлюють занепокоєння, що Путін може виторгувати за таких політв’язнів якийсь вигідний для себе "жест доброї волі" від міжнародної спільноти.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що дружину Навального заочно заарештували на 2 місяці. Басманний суд Москви заочно заарештував Юлію Навальну. Дружину покійного опозиціонера Олексія Навального звинувачують у участі в екстремістській діяльності. Арешт почне діяти, якщо Юлію екстрадують до Росії або затримають її території. На даний момент вона знаходиться у розшуку.