В Європі відреагували на звільнення Шойгу з посади міністра оборони РФ

З'явилась реакція європейських політиків щодо рішення Путіна звільнити з посади міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс та президент Литви Гітанас Науседа прокоментували рішення російського диктатора Володимира Путіна звільнити міністра оборони РФ Сергія Шойгу. За їх словами це робиться для внутрішньої аудиторії, а сам Шойгу несе відповідальність за понад 355 тис. смертей.

12 травня стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін звільнить міністра оборони Сергія Шойгу та призначить на його посаду Андрія Бєлоусова. На перестановки в Міноборони РФ відреагували європейські політики.

Очільник Міноборони Великої Британії Ґрант Шаппс заявив, що Сергій Шойгу відповідальний за сотні тисяч смертей на війні в Україні.

"Колишній міністр оборони Сергій Шойгу несе відповідальність за більш ніж 355 000 жертв серед його власних солдатів та масові страждання серед цивільного населення", - сказав Шаппс та пояснив, чому звільнили Шойгу словами про те, що "Росії потрібен міністр оборони, який подолає цю катастрофічну спадщину і покладе край вторгненню".

Також Ґрант Шаппс назвав нового міністра оборони РФ Андрія Бєлоусова "черговою маріонеткою Путіна".

Президент Литви Гітанас Науседа вказав, що Путін перестановками в міністерстві оборони РФ лише посилає сигнал для росіян, що Кремль планує вести тривалу війну проти України.

"Це робиться для внутрішньої аудиторії. Це робиться для того, щоб мати можливість продовжувати цю війну. Давайте не матимемо ілюзій, що Путін готовий до мирних переговорів. Немає іншого способу зупинити його, як підтримати Україну. Найголовніше – зробити це швидко", – сказав Науседа.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, хто замінить Сергія Шойгу на посаді очільника Міноборони РФ та що відомо про Андрія Бєлоусова.