В Кремлі переглядають цілі війни: тепер Путін хоче значно більшого

Захід своїми діями «окрилив» Путіна і тепер він готовий висунути вимоги, які шокують всіх

В Кремлі зараз іде перегляд цілей війни, вважає політолог Олександр Кочетков. За його словами, Кремль починав війну, щоб дати вихід назовні шаленій руйнівній енергії, відволікти суспільство від кричущої соціально-економічної нерівності, знищити Україну як приклад того, що влада може бути не вічною та показовою жорстокістю проти України нажахати колективний Захід настільки, щоб повернути РФ вплив над усіма пострадянськими країнами.

За понад два роки війни кремлівський диктатор Володимир Путін переконався у декількох речах.

"Перш за все, НАТО і США продемонстрували самогубну млявість і невпевненість. Замість того, щоб скористатися тим розпачем, який був у Кремлі після провалу бліцкригу проти України, і рішуче добити агресора, Захід став діяти вкрай обережно, гомеопатично дозуючи допомогу і супроводжуючи її абсурдними обмеженнями, які діють і досі. І це не острах ядерного конфлікту, а саме відсутність у сучасних західних політиків рішучості і здатності діяти заради принципів, долаючи побоювання", - заявив експерт.

Як підкреслив, що тактика тисячі порізів вбиває нападника, а тактика тисячі поступок знищує його жертву, а нападника підсилює і стимулює.

Ще, додав експерт, Кремль переконався, що росіяни не тільки підтримують війну проти колись "братнього народу", але й готові гинути на ній за пропагандистські примари і грубі гроші.

"Також неочікуваним подарунком кремлівському фюрерку стала те, що він не став повним ізгоєм у світі. Що міжнародні санкції діють надто поступово, і недоімперія отримала обладнання, комплектуючи і ресурси для ведення і навіть ескалації агресивної війни. Що підтримувати силою той самий "світовий безпековий порядок" фактично нема кому. А от ламати — є", - заявив Кочетков.

Відповідно, за його словами, зараз Путін хоче значно більше, ніж на початку вторгнення.

"Не контроль над пострадянським простором, а вирішальний вплив на всю Європу, заміщуючи таким чином Штати. А також не виключний, але помітний вплив на Близький Схід, Азію, Африку та Латинську Америку", - заявив експерт.

За його словами, якщо тактика тисячі поступок з боку колективного Заходу продовжиться, то Путін згодом зажадає влади вже майже над всім світом — зростання неадекватності у диктаторів, які не отримують відсічі, гарантоване.

"Тобто, коли мирні переговори, а точніше, торги, поновляться, то умови потенційного припинення бойових дій у центрі Європи можуть багатьох шокувати", - підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Кремль на чергових переговорах висуне умови, від яких "всі офігіють".