В МЗС Росії сказали, чи будуть брати участь у другому саміті миру

В РФ «формулу миру» Зеленського називають «шахрайством»

На тлі обговорення теми із можливою участю Росії у другому саміті миру в МЗС країни-агресора повідомили, чи вони братимуть участь у цьому заході.

Зокрема, заступник глави міністерства закордонних справ терористичної Росії Михайло Галузін заявив, що РФ не братиме участі у другому саміті миру.

Російський дипломат висловив переконання, що плани України та західних країн щодо другого саміту миру є буцімто лише новою спробою реабілітуватися за "провал" у Швейцарії.

Окрім того, Галузін розкритикував "формулу миру" президента Володимира Зеленського. На його думку, вона є "ультимативною", а також "тупиковою".

"У наявності черговий прояв шахрайства. Ми такі ультиматуми не приймаємо і в подібних "самітах" брати участь не збираємося", - заявив російський дипломат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією Bloomberg, один із українських чиновників підтвердив план провести другий Саміт перед виборами в США. Декілька чиновників із західних союзних країн заявили виданню, що будь-яка зустріч має бути ретельно організована з чіткою метою та керованими очікуваннями.

Втім, експерти не вірять в те, що Україна поспішає із організацією другого саміту миру і хоче організувати його до виборів у США. При цьому, вони не виключають, що підготовка до цього саміту і участі в ньому РФ може проводитися. Втім, аналітики вважають, що, очевидно, саміт завершиться черговими деклараціями, оскільки немає поля для компромісу між Україною та РФ. Зрештою, це визнав навіть Віктор Орбан, який після зустрічі із Зеленським і Путіним заявив про те, що позиції Києва та Москви щодо врегулювання військового конфлікту є надто віддаленими.