В ООН відповіди на критику України, чому Гуттереш поїхав на саміт БРІКС в Росію

В ООН вважають "стандартною практикою" візит на саміт БРІКС.

Заступник речника генсека ООН Фархан Гак відреагував на критику в бік Антоніу Гутерреша, який вирішив здійснити поїздку на саміт БРІКС в Росію. За його словами, позиція ООН щодо війни в Україні залишається незмінною, а візит на саміт БРІКС є частиною "стандартної практики".

Як повідомляє "Укрінформ", на пресконференції у Нью-Йорку Фархана Гака запитали, що саме генсек ООН Антоніу Гутерреш хоче донести російському диктатору Володимиру Путіну під час їхньої зустрічі на саміті БРІКС, та як він ставиться до критики України через його візит до РФ.

"Генеральний секретар бере участь у саміті БРІКС, як він це робив раніше в Південній Африці, оскільки це є стандартною практикою для участі в засіданнях організацій з великою кількістю важливих держав-членів, таких як G7 та G20", - сказав Гак.

За його словами, зустріч у Росії має велике значення, тому генсек проведе низку розмов з іноземними лідерами.

Щодо зустрічі Гутерреша та Путіна, Фархан Гак запевнив, що генсек ООН зберігає позицію щодо війни в Україні, яка має бути закінчена на умовах міжнародного права.

"Генеральний секретар підтвердить свою добре відому позицію стосовно війни в Україні та умов справедливого миру, заснованого на Статуті ООН, міжнародному праві та резолюціях ООН", - сказав Гак.

Нагадаємо, що в МЗС України розкритикували поїздку Гутерреша на саміт БРІКС у Росії, зазначивши, що генсек ООН не прийняв запрошення відвідати Саміт миру у Швейцарії, однак йде на запрошення "від військового злочинця Путіна"

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін зустрівся з Сі Цзіньпіном на саміті БРІКС.