В РФ розбився літак з парашутистами

В Росії все частіше падають вертольоти

У Ставропольському краї Росії сталася аварія літака Ан-2, на борту якого знаходилися десять осіб, включаючи двох пілотів та вісьмох парашутистів.

Як повідомляє російський Telegram-канал Baza, літак впав біля станиці Суворовська неподалік автодороги. Інцидент стався під час навчального польоту, коли літак втратив тягу, що призвело до аварійної посадки.

На щастя, жертв немає, проте деяким парашутистам знадобилася медична допомога.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що підлітків у Росії звинуватили у підпалі Ту-22М на військовому аеродромі. Трьох російських підлітків звинуватили у підпалі бомбардувальників на військовому аеродромі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російське видання "ASTRA".

За даними слідства, підлітки планували проникнути на військовий аеродром в Усольському районі (Іркутська область) та підпалити два літаки ТУ-22М. Двом молодим людям по 17 років, наймолодшому — 15. Їх затримали ще 18 вересня, зараз вони перебувають у СІЗО за звинуваченням у підготовці теракту, пише Baza. Їм загрожує до 20 років позбавлення волі. Також повідомляється, що брат одного із затриманих з весни перебуває на війні з Україною.

Також "Коментарі" писали про те, що 10 жовтня, на кордоні між Калмикією і Волгоградською областю РФ впав військовий навчально-тренувальний літак Як-130.
Зазначається, що пілот отримав значні поранення, його госпіталізували. У росії ці літаки входять до складу тренувальних авіаполків повітряно-космічних сил і використовуються для практичної підготовки льотчиків. Реактивний двомоторний Як-130 може, зокрема, використовуватися для підготовки пілотів в умовах, наближених до бойової ситуації, з умовним або реальним застосуванням озброєння типу "повітря-повітря" та "повітря-земля".