В РФ вирішили привласнити собі медалі колишніх республік СРСР на Олімпіаді-2020

У Держдумі пояснили найнижче місце Росії на Літній Олімпіаді з 1912 року

У Росії вирішили виправдатися за п'яте місце в загальному медальному заліку на Олімпіаді в Токіо. У ЗМІ вже почали поширювати інформацію про те, що це найнижче місце за всю історію РФ. Так, заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Світлана Журова заявила, що насправді Росія показала кращий результат, особливо, якщо згадати Радянський Союз. Як інформує видання "Коментарі", про це Журова заявила в ефірі радіостанції "Говорить Москва".

За словами Світлани Журової, якщо говорити про провальний виступ Росії на Олімпіаді, то потрібно дивитися ширше і цікавитися - це провальний результат по відношенні до чого? Якщо аналізувати результат збірної Росії на Олімпіаді-2020 року, можна згадати Радянський Союз і подивитися на таблицю всіх країн. Відразу ж впаде в око, що серед призерів Олімпіади є чимало країн, які сьогодні є незалежними, але за часів СРСР вони були в складі Союзу і далі потрібно використовувати звичайну математику.

У скарбничці Росії 20 золотих, 28 срібних і 23 бронзових медалей. Всього 71 нагорода. Та й чимало завоювали нагород колишні республіки СРСР. Та ж сама Грузія має 2 "золота". Узбекистан - 3 "золота". Також чимало нагород в заліку України та Білорусі. Якщо підсумувати всі нагороди колишніх республік Союзу, то виходить, що 29 золотих, 51 срібна і 59 бронзових медалей. Висновок напрошується сам собою - в загальному медальному заліку СРСР виявився б на третій позиції, а за кількістю нагород він би став лідером і переможцем Олімпіади-2020.

Читайте також - раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що бронзовий призер Олімпіади-2020 Станіслав Горуна вирішив підтримати іншого бронзового призера Ярославу Магучіх, яка обнялась із представницею Росії Марією Ласіцкене.