В Росії оголосили в розшук титулованих спортсменів: у чому їх звинувачують

Російські спортсмени Сергій Біда і його дружина Віолетта були оголошені в розшук

В Міністерстві внутрішніх справ РФ повідомили, що оголосили в розшук за кримінальною статтею знамените подружжя – фехтувальників Сергія і Віолетту Біду.

Офіційна причина розшуку, що згадувані титуловані спортсмени не могли продовжувати мешкати в Росії і виїхали в Сполучені Штати. В повідомленні про розшук на сайті міністерства не називається номер статті, за якою розпочались пошуки подружжя фехтувальників, інформують російські ЗМІ.

Спортсмени перебрались в Сполучені Штати ще літом. При цьому, в червні Сергій Біда, не погодивши свій виступ з російською стороною, виступив на чемпіонаті в Сполучених Штатах в нейтральному статусі. USA Fencing зробило заяву, що росіянину дозволяється особиста участь в турнірі, бо він "засудив дії Росії і Білорусі і не буде показувати приналежність до російської або білоруської сторони на місці проведення турніру, включаючи уніформу, сумки зі спорядженням і аксесуари".

Там Сергій Біда виборов золото цього поєдинку під час особистих змагань.

Ще подружжя російських фехтувальників знялись у фільмі BBC "Олімпійські перебіжчики в США". Там росіяни відкрито заявили, що "вирішили виїхати з Росії через війну".

Сергій Біда мав офіцерське звання. Він, як представник "Динамо" був співробітником Росгаврдії, а Віолетта – військовослужбовець Міноборони.

Титулований 30-річний фехтувальник на Олімпіаді-2020 виборов срібло в командному турнірі шпажистів. Ще він - триразовий чемпіон Європи в командних змаганнях (2017-2019), дворазовий призер чемпіонатів світу. Віолетта Біда є командною чемпіонкою Європи та віце-чемпіонкою світу з фехтування (2019).

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що українська тенісистка вийде заміж за російського спортсмена