В Росії поні з популярного мультфільму визнана екстремісткою

Мультсеріал "Мій маленький поні: Дружба - це диво" отримав вікове обмеження у Росії

В країні-агресорці демократичні свободи давно не в пріоритеті. Зокрема, зовсім нещодавно російська влада полізла в особисте життя росіян.

Представники російського Міністерства юстиції заборонили міжнародний рух ЛГБТ і визнали його дії та символіку екстремістською. Там заборонили райдужний прапор - прайд-прапор і його зображення.

Зараз за належність до сексуальних меншин в РФ можливо мати тюремний термін. Але абсурдні заборони поширилися на дитячий мультсеріал "Мій маленький поні: Дружба - це диво", який відзнятий в США.

Сюжет мульсеріалу не демонструє нетрадиційних відносин, але один його персонаж, маленька поні на ім'я Рейнбоу Деш, внесла в добру історію, яка понад десять років вчить дітей дружити, вікове обмеження "18+". Саме так було марковано "Мій маленький поні" на одному з відомих російських кіно ресурсів.

Чим же не сподобалась поні на ім’я Рейнбоу Деш? Виявляється, її грива і хвіст пофарбовані в кольори райдуги, що, можливо, і замітили охоронці закону.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Росії заборонили ЛГБТ. Верховний суд Росії визнав "рух ЛГБТ" екстремістською організацією, передає "Медіазона". 17 листопада Мін'юст направив до Верховного суду позов про визнання неіснуючої організації ЛГБТ – екстремістської.

Перед цим суди в Росії вже забороняли субкультури та рухи, що не мають єдиного об'єднання та структури. Екстремістською організацією було визнано підліткову субкультуру АУЕ (Арештантський уклад єдиний), а "Колумбайни", шутинги в школах, офіційно стали терористичним рухом.