В Росії заявили про "конфіскацію" активів інших країн: що відомо

Росія має намір запустити конфіскацію іноземних активів для юридичних осіб

У Росії заявили, що у разі вилучення їх активів за кордоном на користь України, Кремль також зробить "відповідні кроки" та дзеркально відповість. Таку заяву зробив глава комітету з конституційного законодавства і держбудівництва Ради Федерації РФ Андрій Клішас, повідомляє російське РБК.

Кремль може запустити конфіскацію іноземних активів для юридичних осіб.

Клішас також сказав, що можливістю для конфіскації власності фізичних осіб стане рішення суду, адже в російському Кримінальному кодексі є статті, що дозволяють часткову конфіскацію власності. На заваді прямої конфіскації стає Конституція.

"Можлива будь-яка відповідь, аж до конфіскації власності іноземних держав. До конфіскації власності фізичних осіб, я впевнений, не дійде – у нас це не дозволить зробити Конституція", – пояснив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що понад 50 млн гривень арештованих коштів Greenfield задонатили на ЗСУ. Передача арештованих активів російської компанії відбулася у межах розслідування кримінальної справи за участі Подільської окружної прокуратури міста Києва. У повідомленні зазначається, що діяльність цих компаній та підконтрольних їм суб’єктів господарювання розглядалася державними органами на предмет причетності до фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, та привласнення майна (ч. 2 ст. 110-2, ч. 5 ст. 191 КК України). За клопотанням окружної прокуратури банківські рахунки цих підприємств заарештовано, а 52 млн гривень, розміщених на них, передано на користь Збройних Сил України.